Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Hydraulisk styremaskin

Hydraulisk Styremaskin

I 1941 var ingeniør Richard Vinkler blitt ansatt i bedriften som teknisk leder, mens ingeniørene Johan Økland og Bernt Våge ble ansatt noen år etter krigen. Disse tre skulle få avgjørende betydning for utvikling av hydraulisk utstyr på Frydenbø.

I første omgang kom ideen om å konstruere en hydraulisk bomsvinger for mer effektiv lasting og lossing av skipene. Den første prototypen ble fremstilt og prøvemontert på Frydenbøs egen kaikran, og ga gode resultater.

Tanken på å fremstille en hydraulisk styremaskin kom etter en bemerkning fra en gammel kunde, Rasmus Drønen. Han hadde selv fått montert tannstangs styreapparater på flere av sine fiskebåter, og under et opphold på slippen kommenterte han at styreapparatene virket utmerket. Men han bemerket seg også at det var en del rorslag fra sjøen når man seilte med bølgene aktenfor tvers. I den forbindelse sa han at han godt kunne tenke seg å få montert en hydraulisk støtdemper for å dempe disse slagene. Slik kan tanken om den hydrauliske styremaskinen ha blitt født.

Veien fra tanke til handling har aldri vært lang på Frydenbø. I 1952 ble arbeidet med å konstruere den første tovingede, hydrauliske styremaskinen satt i gang.

 

Interessert i å lære mer om Frydenbøhistorien?

Les mer om Frydenbøs historie

 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no