Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Eksport av hydrauliske styremaskiner

Frydenbø styremaskin 2

I 1954 startet eksporten av styremaskinene, og en rekke anlegg ble levert til Tyskland, Frankrike, Holland og Finland. Agenter fra Frydenbø oppsøkte også andre markeder, og den første avtalen om lisensproduksjon kom i havn i USA. Kontrakten ble inngått med Wegner Machinery Corp. På Long Island utenfor New York.

Samme år inngikk Frydenbø en prestisjekontrakt med Fiskeridirektoratet og Universitetet i Bergen om levering av styremaskiner til deres to nybygg. Dette ble den første av en lang rekke leveranser til havforskningsfartøyer i alle deler av verden. En viktig grunn til at Frydenbø fikk disse avtalene, var at styremaskinene arbeidet nærmest lydløst, noe som gjorde dem svært godt egnet til innhenting av vitenskapelige data. Frydenbø monterte også en BMW motor og styremaskin i skoleskipet "Statsraad Lehmkuhl". 

På denne tiden ble maskinparken på Frydenbø supplert med nye og større verktøymaskiner, blant annet to store Karusell dreiebenker og bor- og freseverk. Kontorbygget ble utvidet med en ny etasje for å huse teknisk avdeling, som stadig vokste. Nytt spiserom for funksjonærene ble det også plass til. 

 

Interessert i å lære mer om Frydenbøhistorien?

Les mer om Frydenbøs historie

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no