Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Prisbelønt praktbygg med leietakere utenom det vanlige

IMG_9838_Bier
I et prisbelønt praktbygg på Damsgård, med en fantastisk utsikt over Bergen by, har noen leietakere utenom det vanlige flyttet inn.

Et tak som summer

IMG_9856

I Damsgårdsveien 135, der Frydenbø og en rekke andre virksomheter har sine hovedkontor, finner vi også noen leietakere utenom det vanlige. De er mange, de er effektive og de er viktig for omgivelsene.

I åttende etasje, i det som er et syvetasjes bygg, summer det av aktivitet fra tusenvis av bier som har sitt hjem og sin arbeidsplass her. Med bistand fra birøkter Vegard i Bi1 plasserte vi i 2022 to bikuber på taket av Frydenbø Marina. Hver kube huser mellom 20.000 og 60.000 individer og en dronning, hvilke betyr at vi har to dronninger og totalt ca 100 000 bier på taket i Damsgårdsveien 135.

Dronningen er merket og lett å få øye på-.

Bærekraftige fordeler

Initiativet med å ha bier på taket er en del av Frydenbø Eiendoms bredere strategi for bærekraft. Dette omfatter også plantekasser på takterrasser og utearealer på bygget, som sikrer kortreiste urter og grønnsaker i personalrestauranten.

Honning fra frydenbø
Frydenbø-biene produserer egen honning.

Bier er kjent for sin viktige rolle i pollinering, som bidrar til økt biologisk mangfold og bærekraftig matproduksjon. I tillegg produserer biene rundt 60 kg honning i året, og i disse dager er tredje årgang av honning fra eget tak i produksjon. 

Fotograf Trude Brun Wilhelmsen forstørrelse-5124_pp - Christine Flataker Johannessen - croppet
 Christine Flataker Johannessen. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

-Vi er utrolig stolte over å bidra til et rikere økosystem gjennom bigårder på taket vårt, forteller Christine Flataker Johannessen, konserndirektør i Frydenbø Eiendom entusiastisk. - Dette initiativet er et viktig skritt mot en mer bærekraftig fremtid og viser vårt engasjement for miljøet og biologisk mangfold. 

 

Fra tak til fat 

Prosjektet har også en viktig rolle i å øke bevisstheten blant ansatte, leietakere og besøkende om viktigheten av bier for vårt økosystem. I personalrestauranten i bygget står honning fra egne kuber tilgjengelig til de som ønsker noe søtt i teen, og innimellom møter birøkter Vegard opp med ferske honningplater som man kan forsyne seg fra. 

 

 

Her kan du lese mer om Frydenbø Marina i Damsgårdsveien 135.

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no