Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

SCHOTTEL kjøper majoritetsandelen i elkon: Kombinert kompetanse innen marin fremdrift og elektrisk systemintegrering

Elkon

PRESSEMELDING, 5. april 2022

Spay/Tyskland, Istanbul/Tyrkia, Oslo/Norge, 5. april 2022 – Den tyske fremdriftseksperten SCHOTTEL og elkon, den tyrkiske spesialisten for integrasjon av marine elektriske systemer, vil fungere som partnere i det maritime markedet i fremtiden. 


Foto: Knut Herman Gjøvaag, styreleder i SCHOTTEL Maritime Group, Stefan Kaul, daglig leder i SCHOTTEL GmbH og Ertuğ Yaşar, administrerende direktør i elkon.

Den tilsvarende kontrakten for kjøp av majoritetsandelen i elkon av holdingselskapet SCHOTTEL Industries GmbH er nå signert og kunngjort på Nor-Shipping-messen i Oslo, Norge."SCHOTTEL blir en komplett systemleverandør"
Med overtakelsen har SCHOTTEL til hensikt å vokse seg enda sterkere fra et strategisk synspunkt: "Med elkon som en anerkjent og meget vellykket leverandør av elektrisk kraftsystemteknikk, design og integrasjon for fartøyer, vil vi være i stand til å oppnå dette," forklarer Stefan Kaul , daglig leder for SCHOTTEL GmbH. "Vi vil utvide porteføljen vår til å omfatte alt innen generering, distribusjon, lagring og forvaltning av elektrisk energi om bord på fartøy. SCHOTTEL blir en komplett systemleverandør for elektrisk og grønn fremdrift.»

Overordnet omfang tilbys på en utfyllende måte
I det overordnede omfanget av begge selskapene tilbys nå energieffektive fremdriftskonsepter, hybridisering og elektrifisering på en komplementær måte. Det er en spesiell overlapping innen fremdriftshybridisering i nybyggings- og konverteringsvirksomheten. Kunder kan fortsette å dra nytte av de vanlige smidige, profesjonelle og uavhengige tjenestene til begge selskapene i markedet. Kundefordelen ligger i utvidelse av begge porteføljer og mulig idriftsettelse av nøkkelferdige løsninger for fremdriftssystemer og systemintegrasjon. På begge sider er muligheten til å integrere respektive markedspartnere fortsatt tilgjengelig.

"Videre utvikling, spesielt mot grønn fremdrift"
Ertuğ Yaşar, administrerende direktør i elkon: "Tidligere har SCHOTTEL og elkon allerede blitt kontrahert uavhengig av hverandre i prosjekter ved flere anledninger. De involverte praktisk talt alle mulige fartøystyper, fra slepebåter og ferger til offshorefartøy. Begge selskapene spiller dermed en viktig rolle i kundenes beslutningsprosess. På lengre sikt vil de dra nytte av hverandre og utvikle seg videre, spesielt mot Grønn Fremdrift."

Sterkere internasjonalisering
elkon vil ta et viktig sprang fremover innen internasjonalisering: I tillegg til det nåværende regionale fokuset på Europa, enkelte land i det kaspiske hav og Midtøsten samt Nord-Amerika, vil kundene til systemintegratoren med base i Tuzla (Istanbul) dra nytte av den globale rekkevidden til SCHOTTEL-nettverket. Det omfatter mer enn 170 serviceingeniører samt servicesteder i alle verdens viktige shippingsentre.

«Partnerskap på lik linje»
elkon og SCHOTTEL møter hverandre på lik linje: "Begge selskaper er blant kompetanselederne innen sine respektive påvirkningsområder - en posisjon de har oppnådd gjennom tiår med pålitelighet og et sterkt fokus på kundeinteresser," sier Andreas Block, daglig leder i SCHOTTEL Industries GmbH. "Nå fokuseres det på å kombinere kompetansen på lang sikt og la den utfolde seg i et økonomisk sterkt miljø, for ideelt sett å dekke fremtidens behov."
SCHOTTEL vil overta majoritetsandelen i elkon fra familieinvesteringshuset Vera Capital; minoritetsandelen vil forbli hos elkons senioringeniører og ledelse. elkon vil bli et juridisk uavhengig datterselskap av SCHOTTEL Industries GmbH, et holdingselskap som, i tillegg til SCHOTTEL GmbH, allerede inkluderer selskaper innen automasjons- og girkasseteknologisektoren.
Overtakelsen forventes å tre i kraft denne våren, etter en gjennomgang fra antitrustmyndighetene.

Om elkon
Grunnlagt i 1980, har Elkon Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (elkon) vært en anerkjent autoritet innen utvikling, design, montering, ingeniørarbeid og integrasjon av systemer innen området elektrisk fremdriftsteknologi, elektriske systemer og automasjon for den maritime industrien i mer enn 40 år. Utvalget av krevende bruksområder er bredt. Ved hovedkvarteret i Tuzla (Istanbul) og det andre FoU-senteret i Teknopark, er elkon den lokale markedslederen. Med datterselskapet Elkon Norge AS er det spesialiserte selskapet også direkte tilgjengelig på stedet for kunder i Norge og i hele Skandinavia for salg, ettersalgsgarantitjenester hhv. tjenester.

Om SCHOTTEL
SCHOTTEL Group, med hovedkontor i Spay/Rhinen, er en av verdens ledende produsenter av styrbare fremdriftssystemer for skip og offshore-applikasjoner. Selskapet ble grunnlagt i 1921, og har utviklet og produsert azimut-fremdrift og komplette fremdriftssystemer med en effekt på opptil 30 MW for fartøyer av alle størrelser og typer i 70 år. Rundt 100 salgs- og servicesteder over hele verden sørger for nærhet til kundene.

Kilde: SCHOTTEL/elkon

Frydenbø - SCHOTTEL:
Frydenbø Industri har vært medeier i SCHOTTEL GmbH siden 2007. Knut Herman Gjøvaag er styreleder i SCHOTTEL Maritime Group.

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no