Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Arbeidsmiljøet er motivasjon i seg selv

hanøytangen redigert blå båt uten plattformMargrethe er økonomisjef for Frydenbø Industri, med kontor på Hanøytangen. Hun har vært i Frydenbø i snart 17 år!

Margrethe Gotteberg Nesse

Økonomisjef for Frydenbø Industri, Kontorsted Hanøytangen

Mitt navn er Margrethe Gotteberg Nesse. Jeg kommer opprinnelig fra Florø og bor på Hop i Bergen. Jeg er utdannet diplomøkonom fra BI i Bergen, med spesialisering i økonomistyring og investeringsanalyse. Siden sommeren 2018 har jeg jobbet som økonomisjef for divisjonen Frydenbø Industri, men har vært ansatt i Frydenbø siden 2004.

I starten jobbet jeg med føring av kassebilag og inndrivelse av kundefordringer. Etter hvert fikk jeg mer ansvar innenfor regnskap, begynte med lønnsarbeid og ble etter hvert regnskapssjef. I tillegg til Industridivisjonen har jeg tidligere jobbet innenfor bil, eiendom og på konsernnivå. Som økonomisjef for Frydenbø Industri har jeg et overordnet ansvar for divisjonens regnskaps- og økonomioppfølging. Det innebærer ansvar for blant annet rapporteringer, likviditet, budsjett, årsoppgjør og personalansvar. Man kan vel si at jeg startet fra scratch og har siden jobbet meg oppover.

"Startet fra scratch, og har siden jobbet meg oppover"

Margrethe Nesse - fotograf Trude Brun Wilhelmsen-0296_ppEn typisk arbeidsdag består av mye kommunikasjon både internt og eksternt, gjennomgang av hva som foregår innenfor divisjonen, bistå kollegaer med det de måtte trenge hjelp med og en hyggelig lunsj i kantinen.

En av de beste tingene med Frydenbø er alle de gode kollegaene og at det er et solid konsern. Man får som ansatt rom og mulighet til å vokse både personlig og profesjonelt, man blir hørt og ikke minst vist mye tillit — spesielt i den vanskelige perioden vi har vært igjennom med Covid-19 og mye hjemmekontor har dette vært veldig viktig. Dette er noe jeg finner svært motiverende, og ikke minst en god grunn til å alltid yte sitt beste. Mange spennende og varierte arbeidsoppgaver gjør at arbeidsdagen ikke blir ensformig eller kjedelig. Ellers syns jeg arbeidsmiljøet er en motivasjon i seg selv, som gjør det gøy å dra på jobb.

"Arbeidsmiljøet er en motivasjon i seg selv"

Frydenbø som overordnet konsern har kjerneverdiene entusiastisk, ærlig og ansvarlig, noe jeg etterlever daglig gjennom alltid å yte mitt beste. Disse kjerneverdiene er like viktig å etterleve både ovenfor våre kunder, leverandører, kollegaer og ikke minst eier.

Det at konsernet nå velger å sette et større fokus på bærekraft i sitt virke er noe jeg er stolt av. Vi har alle et ansvar for kloden vi bor på, og større foretak som oss selv må være med på å ta dette ansvaret. Det er spennende å følge og være med på reisen Frydenbø Industri har innenfor dette, med hybrid-, ATS- og hydrogenløsninger og Dyno motorbrems. Det er ikke bare innenfor miljø vi jobber med bærekraft, men også når det gjelder å ansette lærlinger, ha flest mulig faste ansatte og etterleve HMS- og AML-krav. Ikke minst, sponsorater er en flott måte å bidra til at idretten for barn og unge skal kunne levere gode tilbud, men også for at både unge og voksne skal ha et sted å kjenne tilhørighet til.

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no