Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Frydenbø Industri starter opp igjen driften ved «Slippen» i Havøysund – med lokalt eierskap!

Frydenbø Industri Havoysund med bro i bakgrunn mot havet

PRESSEMELDING BERGEN/HAVØYSUND 25. AUGUST 2022 

Frydenbø Industri offentliggjør i dag at de starter opp igjen driften allerede førstkommende mandag. Denne gangen har de fått med seg lokale eiere i slippvirksomheten.

Frydenbø Industri Havøy AS

- Vi har veldig tro på markedet i Finnmark og har ønsket å få til en lokal forankring av et nytt driftsselskap. Vi er derfor veldig glade for at vi nå får til en oppstart på anlegget sammen med lokale aktører, sier administrerende direktør i Frydenbø Industri AS, Per Jarle Røyrvik.

 

«Slippen» i Havøysund har hatt kontinuerlig drift fra 1935 frem til i sommer da driftsselskapet meldte oppbud. Frydenbø Industri AS overtok Frydenbø Industri Havøysund (tidligere Havøysund Patentslipper) i 2018 fra familien Seppola. Det ble forrige fredag klart at Frydenbø Industri fikk kjøpe boet, for å starte opp igjen driften i Havøysund gjennom et nytt driftsselskap – Frydenbø Industri Havøy AS.

 

- Vi har hatt et sterkt ønske om å starte opp igjen driften, og det er derfor kjekt å meddele kunder og lokalsamfunn om at det blir full drift ved anlegget igjen allerede fra førstkommende mandag! Sier Røyrvik.

Konserndirektør i Frydenbø Industri Per Jarle Røyrvik ser frem til å skape bærekraftige arbeidsplasser ved anlegget i Havøysund.

Foto: Per Jarle Røyrvik, Administrerende direktør i Frydenbø Industri AS. Fotograf Trude Brun Wilhelmsen.

 

Lokalt eierskap og ledelse

Etter kjøpet av boet har Frydenbø jobbet godt sammen med lokale aktører for å få på plass et lokalt konsortium som kan bidra med kunnskap om lokalmarkedet og være med på eiersiden. Denne uken har partene blitt enige, og man starter opp allerede neste uke. Frydenbø vil være majoritetseier, men endelig eiersammensetning er ikke avklart. Majoriteten av eierne utenom Frydenbø vil være ansatte som skal jobbe ved slippen.

 

- Vi ser frem til sammen med Frydenbø Industri å igjen skape en solid bedrift med bærekraftige arbeidsplasser. Sier ny daglig leder Arnt Helge Knutsen.

 

Vil snu trenden

Etter flere år med svake resultater tror eierne at nytt mannskap og en ny rigg med lokalt forankret eierskap vil man snu den negative trenden ved slippen.

 

- Vi er trygge på at kundene vil bruke oss, og ser verdien av å ha en lokal leverandør her i Havøysund sier Knutsen.

 

Frydenbø Industri, se mer info om selskapet her: www.frydenbo-industri.no

 

For spørsmål knyttet til informasjonen over, ta kontakt med Silje Ulla-Zahl suz@frydenbo.no +47 928 35 966, kommunikasjonsdirektør i Frydenbø Group, eller direkte med:

Arnt Helge Knutsen, 951 12 033, daglig leder i Frydenbø Industri Havøy AS

Per Jarle Røyrvik, 916 41 944, administrerende direktør i Frydenbø Industri Holding AS

 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no