Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Gjensidige blir medeier i MyCar Group

mycar

PRESSEMELDING 5. MAI 2022 

Gjensidige kjøper en tredjedel av aksjene i MyCar Group AS. Hensikten er å utforske nye kundetilbud for distribusjon av mobile produkter og tjenester.

MyCar Group ble etablert av Kverneland Mobility AS og Frydenbø Bil AS i 2021, og har virksomhet innen bruktbil, dekkhotell og skadeverkstedbransjen. Selskapet vil etter aksjekjøpet være eid av Frydenbø, Kverneland, og Gjensidige som likeverdige eiere.

-Dette gir oss mulighet til å utforske nye konsepter for kundetilbud, sier Daniel Frøyland, som er administrerende direktør i Gjensidige Mobility Group.

Daniel Frøyland_portrett

Bilde: Daniel Frøyland, administrerende direktør i Gjensidige Mobility Group. Foto: Gjensidige

Bred portefølje

Gjensidige har tidligere kjøpt Falcks veihjelpvirksomhet i Norge og flere land i Norden og Baltikum, og selskaper som utsteder bombrikker.

-Vi har nå skaffet oss tilgang til en bred portefølje av tjenester som gir oss mange muligheter. Vi ønsker å teste nye løsninger, og raskt skalere opp det som fungerer. Både for våre egne og partneres kunder, sier Frøyland.

 

Venter vekst

MyCar Group har hovedkontor i Moss, med virksomhet i store deler av Sør-Norge. Administrerende direktør Erik Diesen i MyCar Group er glad for å få Gjensidige inn på eiersiden.

-Mobilitetsmarkedet er i rask endring, og vi tror at det blir nødvendig å tenke helt nytt fremover. Vi synes Gjensidiges satsing på dette området er svært spennende, sier han.

Virksomhetene som inngår i MyCar Group har hatt en rask vekst de siste årene.

-Med Gjensidige på laget venter vi ytterligere økt veksttakt, både fra eksisterende virksomhet og nyutviklede løsninger, sier Diesen.

erik_diesen_bw

Bilde: Erik Diesen, administrerende direktør i MyCar Group. Foto: MyCar Group

 

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 800 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 30 milliarder kroner i 2021, mens sum eiendeler utgjorde 130 milliarder kroner.

 

MyCar Group er Norges nye bilkonsern og omfatter hele Norges bruktbilkjede MyCar, dekkhotelkjeden Dekkstra og skade- og lakk-kjeden Skala. MyCar Group er eid av Gjensidige Forsikring ASA, Frydenbø Bil AS og Kverneland Mobility AS. MyCar Group vil få en brutto omsetning på ca kr 700 mill i 2022, og har omlag 100 medarbeidere. Ambisjonen er å nå en omsetning på 1 milliard kr innen 3 år og være kostnadsledende gjennom bruk av teknologi og automatiserte prosesser. Selskapets hovedkontor ligger i Moss.

 

 

For spørsmål knyttet til informasjonen, ta kontakt med Glenn Wange +47 928 91 999, direktør marked, kommunikasjon og kundereise i MyCar Group eller Christian Haraldsen +47 907 87 449, kommunikasjonssjef i Gjensidige.  

 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no