Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Frydenbø Industri etablerer virksomhet i Vesterålen

F04464BB-8EC4-4407-B6E0-563DC099BDE4-1-2

PRESSEMELDING 02.06.2021

Frydenbø Industri melder i dag at de etablerer seg i Blokken, samme sted som Blokken Skipsverft AS hadde drift i 123 år – inntil de begjærte oppbud tidligere i år. Den nyoppstartede virksomheten i Blokken blir Frydenbø Industris åttende lokasjon i Norge.

Tilgjengelig for flere kunder

Frydenbø Industri leverte et positivt resultat i koronaåret 2020 og gjør nå alvor av vekstambisjonene sine, med nok en etablering i nord. Fra tidligere har de tre lokasjoner i Finnmark, henholdsvis i Øksfjord, Havøysund og Alta. Det familieeide konsernet har denne uken styrebesluttet å starte en større virksomhet i bygda Blokken, som ligger i Sortland kommune.  

- Vi merker økende etterspørsel i nord og ser frem til å kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bedre tilgjengelighet gjennom den nye etableringen, sier Arne Kristian Vestre, som er leder for Frydenbø Industris virksomhet i nord.

Tidligere eiere blir med

Frydenbø ønsker å gi den nye virksomheten mulighetene som kommer ved å være en del av et større kompetansemiljø, samtidig som Frydenbø lærer av, og viderefører verdiskapningen som Blokken Skipsverft AS har stått for historisk.

- Det var helt naturlig for oss å be de tidligere eierne og femte generasjon i Blokken Skipsverft AS, Anders Stoltz-Rasmussen og Jørgen Rasmussen om å bli med på eiersiden i den nye satsningen. Dette gir oss de beste forutsetninger for å lykkes, sier tredje generasjons eier i Frydenbø Group, Knut Herman Gjøvaag.

 

Viktig for lokalsamfunnet

Med sin lange historie har Blokken Skipsverft AS vært en viktig arbeidsplass og næringsaktør i Vesterålen. Det var derfor stor skuffelse når selskapet gikk konkurs og folk mistet jobbene sine tidligere i år.  

- Vi er veldig glad for at det er akkurat Frydenbø som skal starte opp igjen med skipsvirksomheten i Blokken. De er tydelige på verdier og kultur, noe som er viktig både for kundene og oss, sier Stoltz-Rasmussen.

Både Gjøvaag, Vestre og Åsmund Bjørndal Heen, styreleder i Frydenbø Industri Nord, er tilstede i Blokken denne uken. Frydenbø Industri AS overtar aksjene i eiendomsselskapet Blokken Skipsverft Eiendom AS, som er eierselskapet av eiendommen hvor skipsverftet ligger.

Gå til frydenbø-industri.no

 

Frydenbø Group er et familieeid konsern med fem forretningsenheter; INDUSTRI, BIL, EIENDOM, MARINE og NXT. De sysselsetter totalt 550 medarbeidere og omsatte i 2020 for kr 3,2 mrd. Strategiske fokusområder: kundereise, team, lønnsomhet og bærekraft. Visjon: «Vi skal skape verdier gjennom kvalitet og service i verdensklasse».

Frydenbø Industri, er der eventyret startet for 105 år siden. Industrikonsernet er blant Norges fremste leverandører av produkter og tjenester til marin/landbasert industri. Hovedkontoret ligger på Hanøytangen utenfor Bergen, og omsatte for kr 350 mill. i 2020 og har 156 faste medarbeidere. Selskapet eier også 15,24% av Schottel Industries GmbH.

Konsernet har levert over 83.000 diesel motorer i det norske maritime markedet. Siden 1993 har Frydenbø Industri samarbeidet med FPT om leveranse av komplette fremdriftssystemer til mindre fartøy. Større fremdriftsløsninger leveres gjennom samarbeid med motorleverandørene Deutz, ABC og Baudouin. Viktige inntektsstrømmer er service og leveranse av deler til det profesjonelle maritime markedet, som betjenes ut fra lokasjonene i Oslo, Bergen, Ålesund, Ulsteinvik, Øksfjord, Alta, Havøysund, og nå også Blokken. Servicekontor i Sverige.

 

For spørsmål knyttet til informasjonen over:

Silje Ulla-Zahl

Markeds- og kommunikasjonsdirektør

Frydenbø Group

suz@frydenbo.no