Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Frydenbø Industri etablerer seg med salgskontor i Ulsteinvik

photo-1527314392553-2c7bded21b23
PRESSEMELDING 29.01.2021: Frydenbø Industri AS leverer fremdriftsmotorer og generatorsett til den maritime næringen. De ser på Nordvestlandet som et svært attraktivt område både for motorsalg og servicevirksomhet.

Frydenbø Industri har fra tidligere lokasjoner i Ålesund, Bergen, Oslo, Øksfjord, Havøysund og Norrkøping, Sverige. For å bedre kunne tilby komplette motor- og generatorløsninger til skipsindustrien, og etablerer de seg nå også med salgskontor på Borgstein i Ulsteinvik – sammen med andre sterke maritime aktører.
«Vi ønsker å være tettere på kundene våre og bistå her i den maritime klyngen på Nordvestlandet!» sier Are Davidsen, senior salgsingeniør skipsmotorer ved Frydenbø Industri i Ulsteinvik. Are har bred bakgrunn som maskinist, og de siste årene har han jobbet med skipsdesign på Vestlandet.Foto: Fotograf Cecilie Hatløy

Frydenbø leverer skipsmotor og generatorsett i størrelsesorden fra 734 kW til 10 000 kW, representert av Anglo Belgian Corporation, og fra 95 kW til 1650 kW fra den franske produsenten Baudouin. Frydenbø leverer bl.a. skipsmotor og generatorsett i størrelsesorden fra 734 kW til 10 000 kW, representert av Anglo Belgian Corporation, og fra 95 kW til 1650 kW fra den franske produsenten Baudouin.
ABC leverer også motorer for ren hydrogendrift og som duo-fuelløsninger med diesel/hydrogen.

Sammen med ABC og Baudouin leverer Frydenbø komplette leveranser som forholder seg til de strenge miljøkravene med IMO Tier III.

Frydenbø Group er et familieeid konsern med fem forretningsenheter; INDUSTRI, BIL, EIENDOM, MARINE og NXT. Sysselsetter totalt 550 medarbeidere og omsatte i 2019 for kr 3 mrd. Strategiske fokusområder: kundereise, team, lønnsomhet og bærekraft. Visjon: «Vi skal skape verdier gjennom kvalitet og service i verdensklasse».

Frydenbø Industri AS, er der eventyret startet for 104 år siden. Industrikonsernet er blant Norges fremste leverandører av produkter og tjenester til marin/landbasert industri. Hovedkontoret ligger på Hanøytangen utenfor Bergen, omsatte 400 mill i 2019 og har 162 faste medarbeidere. Selskapet eier også 15,24% av Schottel Industries GmbH.
Konsernet har levert over 83.000 diesel motorer i det norske maritime markedet. Siden 1993 har Frydenbø Industri samarbeidet med FPT om leveranse av komplette fremdriftssystemer til mindre fartøy. Større fremdriftsløsninger leveres gjennom samarbeid med motorleverandørene ABC og Baudouin. Viktige inntektsstrømmer er service og leveranse av deler til det profesjonelle maritime markedet, som betjenes ut fra lokasjonene i Oslo, Bergen, Ålesund, Øksfjord og Havøysund. I 2019 etablerte Frydenbø Industri eget servicekontor i Sverige.

Gå til frydenbø-industri.no

Les mer om Frydenbø Industri

 

For spørsmål knyttet til informasjonen, ta kontakt med vår pressekontakt:

Silje Ulla-Zahl-1

Silje Ulla-Zahl

Markeds- og kommunikasjonsdirektør

Frydenbø Group

suz@frydenbo.no