Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Frydenbø har utviklet en hel-elektrisk løsning med vribart gir

roy_gpjjou45hxSom en stor aktør innen fremdriftsmotorer ser vi et stort behov for elektrifisering av nyttefartøy. Vi har allerede lansert verdens første in-line hybride fremdriftsløsning og har nå tatt steget og utviklet et elektrisk fremdriftssystem tilpasset vårt HVP gir.

Fordeler med vribart gir

Frydenbø Industri har en lang historie og ser betydelige fordeler med vribare gir-løsninger. Vårt egenutviklede HVP gir muligheter for større propell, større trekkraft og bedre manøvreringsegenskaper. Med elektrisk fremdrift har du null i drivstofforbruk. Dette bidrar til miljøgevinster i form av mindre klimautslipp og lokal forurensing. I tillegg gir det bedre arbeidsforhold for mannskapet ved at støy og vibrasjoner reduseres. Drifts- og vedlikeholdskostnader blir også atskillig mindre.

Med en reversibel propell er det mulig å gjøre best mulig bruk av motoreffekten i alle hastigheter uansett last, slep, vind eller strømforhold. Det reversible propellsystemet er spesielt egnet for mindre arbeidsfartøy, da reduksjonen på girutveksling sikrer maksimal trekkraft. Vår nye løsning gjør at vi beholder alle konvensjonelle fordeler med et vribart gir og i tillegg øker rekkevidden på elektromotorene.

vribart_gir_elmotor_gpjibq6kqa

Vribart gir forlenger batteritiden

Sammen med Danfoss sin helelektriske motor og vårt HVP gir, har vi nå en komplett løsning for nullutslippsfartøy som kan operere i kystnære strøk. Danfoss elektriske motorer er væskekjølte og designet for å fungere i tøffe driftsmiljøer, og fungerer utmerket som fremdriftsmotor i marine fartøyer.

I motsetning til eksisterende elektriske motorer med fast propell i markedet vil, man med Frydenbøs løsning få ca. 15 % bedre virkningsgrad ved bruk av vribar propell. Dette medfører en betydelig endring i gangtid mellom hver gang batteriet trenger lading.

Elmotor tilpasset eksisterende girsystemer

Det hel-elektriske systemet som Frydenbø har utviklet er tilpasset eksisterende gir-løsninger. Det betyr at du enkelt kan bytte ut dieselmotoren du har i dag med en nullutslippsmotor.

Gå til frydenbø-industri.no

Les mer om Frydenbø Industri

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no