Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Frydenbø kjøper Møller Bil Ålesund og Møller Bil Molde

A226160_medium

PRESSEMELDING 16. JUNI 2023 

Møller Bil og Frydenbø Bil har signert en intensjonsavtale der sistnevnte kjøper Volkswagen- og Audi-forhandlerne Møller Bil Molde og Møller Bil Ålesund. Salget inkluderer også Møller Bil Skadesenter Ålesund. 

Foto: Møller

Et viktig veivalg

Frydenbø Bil er en av Norges største forhandlerkjeder, og er allerede representert i Volkswagen- og Audis forhandlernett etter oppkjøpet av Berge & Co i 2022. 
- Kjøpet av Berge & Co i 2022 var starten på vår vesentlige satsning innenfor Møller-relaterte produkter. Dette var et svært viktig veivalg for Frydenbø Bil, der vi fikk tilgang til en meget sterk merke- og modellportefølje og et samarbeid med en importør som vi har stor tillit til. Et kjøp av Møller Bil Ålesund og Møller Bil Molde blir dermed en naturlig forlengelse av det valget vi gjorde i 2022, sier Arne Kjetil Møkster, konserndirektør i Frydenbø Bil.

- Vi har hatt veldig god erfaring det siste året med våre kollegaer både i Berge & Co og Møller Mobility Group, og vi har et ønske om å vokse ytterligere på Nord-Vestlandet. Vi ser store endringer i bransjen, og marginer og volum blir stadig viktigere for å skape lønnsomhet. Ved å samle våre krefter på Vestlandet har vi tro på at vi vil stå sterkt i møte med disse utfordringene og utnytte de mulighetsrommene vi ser. Ved å øke synligheten vår samlet og skape synergier mellom selskapene, kan dette gi oss større muligheter for utvikling og vekst. Som en naturlig konsekvens vil vi med dette også skifte navn på Berge & Co slik at vi samler vår bilvirksomhet under navnet Frydenbø Bil, sier Møkster.

Arne Kjetil - fotograf Trude Brun Wilhelmsen-4044

Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Kontinuerlige vurderinger

Volkswagen-fabrikkens og Møller Mobility Groups strategi er å skape sterke regionale forhandlere og et forhandlernett med størst mulig konkurransekraft. Bilbransjen er i stor endring både digitalt, markedsmessig og organisatorisk, og det foregår en tiltakende konsolidering i forhandlernettet. Derfor vil vi av og til gjøre tilpasninger som dette salget representerer, sier Møller Mobility Groups konsernsjef Petter Hellman.

- Vi har over en periode jobbet med konsolideringen av forhandlernettverket for merkene våre, og her er Møller Bil som vår største gruppering en viktig katalysator i arbeidet. Denne løsningen i Ålesund og Molde har vi jobbet med siden Møller Bil kjøpte Erik Arnesen Bryn AS, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for importøren Harald A. Møller AS.

Han legger til:  

- Med denne løsningen blir samtidig Frydenbø Bil en enda viktigere strategisk partner for oss, med to viktige forhandlere som gjør dem til en enda større aktør for våre merker. Vi er veldig tilfredse med at de nå har inngått en intensjonsavtale med Møller Bil om deres forhandlere i Ålesund og Molde, sier Hekneby.

 

Ivaretar importørens investorstrategi

- Vi gjør kontinuerlige vurderinger for om vi i tilstrekkelig grad er til stede der vi ønsker, og om vårt forhandlernett til enhver tid er optimalt. Møller Bil har nylig styrket sin posisjon i Stor-Oslo, og dette er en avgjørelse som ivaretar både vår områdestrategi og importørens investorstrategi, sier Sverre Helno, administrerende direktør i Møller Bil.
Sverre Helno er derfor glad for at det nå er Frydenbø Bil som skal overta de to forhandlerne:
- Både Møller Bil Molde og Møller Bil Ålesund, inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund, er solide virksomheter som leverer gode resultater, grunnet de flinke folkene som jobber der. Dette har vært en grundig salgsprosess i samarbeid med en svært profesjonell aktør, hvor et stort ønske for oss har vært å ivareta medarbeiderne best mulig. Frydenbø er en langsiktig eier med en stolt tradisjon og gode verdier, og som har et tankesett som er helt i tråd med vårt eget i Møller Bil, sier Helno. 

 

FAKTA

Om Møller Bil
Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede med 45 bilforhandlere og 15 spesialiserte skadeverksteder spredt over hele landet, og eies av Møller Mobility Group. Møller Bils ambisjon er å være Norges ledende leverandør av bil og bilhold.

Om Møller Bil Molde
Volkswagen- og Audi-forhandler med 37 ansatte. Forhandleren omsatte for rundt 350 millioner kroner i 2022.

Om Møller Bil Ålesund
Volkswagen- og Audi-forhandler med 85 ansatte inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund. Forhandleren omsatte for rundt 670 millioner kroner i 2022.

Om Frydenbø Bil
Frydenbø Bil er et av Vestlandets raskest voksende konsern. Bilvirksomheten er også Frydenbø Groups største forretningsområde, både målt i omsetning og i antall ansatte. Frydenbø Bil har 13 forhandlere.

Berge & Co blir Frydenbø Bil

 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no