Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Etter nærmere 30 år med formidabel vekst på Minde flytter Frydenbø Bilsenter til Kokstad i 2023

19039 Kokstadveien 37 - utside 5 - ARTEC

PRESSEMELDING 24. MARS 2022 

Om ett år på denne tiden flytter Frydenbø Bilsenter inn i bilbyen på Kokstad. Den nye lokasjonen blir et moderne bilanlegg, som skal huse både nybil, bruktbil, verksted og administrasjon.

 

Vekst og ambisjoner
Frydenbø Bilsenter har gjort det godt over flere år, og omsatte for 2,6 milliarder* i 2021. Ambisjonene er ikke lavere i fortsettelsen, når de som en av Norges største Volvo-forhandlere overtar nærmere 4000 kvadratmeter i BKKs tidligere hovedanlegg i Kokstadveien 37.

- Vi har gjort mye riktig de siste årene! Vi har bygd en solid organisasjon, og samtidig nytt godt av en økende etterspørsel etter merkevarene våre, sier Olav Aksnes, administrerende direktør i Frydenbø Bilsenter.

Frydenbø Bilsenter sysselsetter totalt i overkant av 200 årsverk, hvorav halvparten er lokalisert i Bergen – og halvparten av disse skal få nytt arbeidssted på Kokstad om et års tid. 

Olav - fotograf Trude Brun Wilhelmsen-4213
Bilde: Olav Aksnes, administrerende direktør i Frydenbø Bilsenter. Foto: Fotograf Trude Brun Wilhelmsen

Stor investering
-Vi har hatt en svært god og sentral beliggenhet på Minde, men nå er hele området under en stor transformasjon. Derfor er det en god timing for oss å flytte lokasjon, sier Olav Aksnes, administrerende direktør i Frydenbø Bilsenter.

Frydenbø overtar 4000 kvadratmeter på Kokstad, og investerer mellom 40 og 50 millioner i det nye anlegget. Lokalene skal pusses opp til å bli et topp moderne bilsenter. Frydenbø Bilsenter er en av Norges største Volvo-forhandler, og distribuerte over 6000 nye- og brukte biler i 2021.

-I årene fremover har vi store vekstambisjoner, og det er da viktig at vi har hyggelige og moderne lokaler som møter våre kunder og som gir bedre arbeidsforhold for våre ansatte. Våre kunder skal forvente service i verdensklasse og vi håper de også kommer til å bli like begeistret for de nye lokalene som vi er, sier Olav Aksnes

Lokalene rommer ikke bare nye- og brukte biler, men også kontorer til administrasjonen og et topp moderne verksted.

Kokstad
Bilde: Områdetegning av Frydenfalchs eiendom på Kokstad. Frydenbø Bilsenter lokaliseres i det oransje bygget i hovedsak. Ill.: Artec AS

Nytt dekkhotell
Som nabo til bilsenteret, kommer det dekkhotell, i regi av Dekkstra som allerede har et stort dekkhotell og dekkservice-verksted i Eidsvåg, Åsane. Det nye dekkhotellet rommer i overkant av 6000 hjulsett, mens dagens ligger på en kapasitet på 3500. Dekkstra drives av MyCar Group, et bilkonsern som ble etablert i 2020 og deleies 50/50 av Frydenbø Bil og Kverneland Bil.


Ledig plass
Etter at Frydenfalch AS kjøpte BKK/Eviny sine lokaler på Kokstad har Frydenbø Bilsenter startet rehabilitering av lokalene og gjør seg nå klar til å flytte hele bilsenteret fra Minde til Kokstad i starten av 2023. Frydenbøs eiendomsselskap er en av eierne i Frydenfalch, som nå blir ny husvert for bilsenteret.

Frydenfalch AS forvalter totalt ca. 30.000 kvm næringsareal på Kokstad, en variasjon av kontor-, salgs-, og servicelokaler.

- Både bil- og servicevirksomheten vil gi et godt tilskudd til handelsaktiviteten i området, og vi håper andre aktører er nysgjerrige på å lokalisere seg i denne attraktive næringsklyngen, sier administrerende direktør i Frydenbø Eiendom, Håvard Fjæreide.
fotograf Trude Brun Wilhelmsen-0445_pp
Bilde: Håvard Fjæreide, administrerende direktør i Frydenbø Eiendom. Foto: Fotograf Trude Brun Wilhelmsen   


FAKTA:
Frydenbø Bil, er en av Norges største Volvo-forhandlerkjeder. Foruten Volvo, forhandler Frydenbø Bilsenter merkene Nissan, Renault, Dacia, BYD og Maxus fordelt på åtte lokasjoner fra Sandane i nord til Mandal i sør. Frydenbø er også Polestar partner, samt deleier av MyCar Group. Frydenbø Bilsenter omsatte for vel 2,6 milliarder* kr. i 2021 og distribuerte i overkant av 6000 biler. Frydenbø Bilsenter er industriell i sin distribusjonsvirksomhet og skal være den prefererte partner for bildistribusjon blant importørene. Frydenbø Bil er den største organisasjonen i Frydenbø Group, et familieeid konsern med fem forretningsområde; INDUSTRI, BIL, EIENDOM, MARINE og NXT. Konsernet har totalt 790 medarbeidere og omsatte i 2021 for kr 3,5 mrd.*. Strategiske fokusområder: kundereise, team, lønnsomhet og bærekraft. Visjon: «Vi skal skape verdier gjennom kvalitet og service i verdensklasse».

 

*Estimert - ikke ferdig reviderte tall for 2021.


For spørsmål eller avtale om intervju knyttet til informasjonen over, ta kontakt med Silje Ulla-Zahl suz@frydenbo.no +47 928 35 966, kommunikasjonsdirektør i Frydenbø Group, eller direkte med Olav Aksnes oa@frydenbo.no +47 932 32 818, administrerende direktør i Frydenbø Bilsenter. 


 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no