Selskapoversikt
HjemOm Frydenbø Group › Personvern ›
 

Personvern

Bruk av opplysninger fra nettsider

Nettstatistikk og informasjonskapsler

Frydenbø samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på våre nettsteder. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Om du ikke ønsker at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten.
Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Difi anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Din IP-adresse logges også for en kort periode av våre webservere. Brukerens IP-adresse, tidspunkt, nettadresse, HTTP status, antall bytes sendt, HTTP referer og HTTP user agent blir logget i 15 dager. Deretter slettes loggen automatisk.

Søk

Frydenbø lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeord som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

Deling av innlegg fra et av våre nettsteder

Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos oss.

Påloggingstjenester og kontaktskjema for bestillinger og forespørsler

Noen av våre nettsteder kan ha begrenset tilgang gjennom pålogging, som nettbutikk og forhandlersider. I disse tilfellene lagrer vi de opplysninger som er nødvendige for å vedlikeholde kundeforholdet.

Ved innsendelse av kontaktskjema for bestilling av veiledningsmateriell, datablader, produktinformasjon, prøvekjøring eller annen forespørsel til oss, kan opplysningene blir lagret i en begrenset periode, som sikkerhetskopi.
Personopplysninger vi får inn ved slik kontakt, blir ikke benyttet til andre formål enn å effektuere bestillingen. Etter at forespørselen er effektuert vil alle opplysninger, bortsett fra antall og eventuelt virksomhet, slettes. Disse opplysningene kan benyttes til å utarbeide statistikk.

 

Les fullstendig personvernerklæring fra Frydenbø Group her.