Selskapoversikt
HjemNyheter › Aktuelt ›
 

Frydenbø Bil og Kverneland Bil samler skade- og lakkvirksomhetene

Det nye bilskadekonsernet vil være rustet til å tre inn som en markant aktør i et stadig mer utfordrende og komplekst skademarked.

PRESSEMELDING 18.07.2020:

Frydenbø Bil og Kverneland Bil har i dag blitt enige om å samle sine respektive skade- og lakkvirksomheter i et felles selskap med 50/50 eierandel.  Partene har en felles strategi om å utvikle Selskapet til en nasjonal og ledende aktør innen skade og lakk. Ambisjonen skal nås gjennom å videreutvikle driftsselskapene, og ved potensielle oppkjøp eller sammenslåinger med andre virksomheter.

Selskapet vil være rustet til å tre inn som en markant aktør i et stadig mer utfordrende og komplekst skademarked. Et marked som krever mer av tilbyderne enn noen gang før. Noe som viser seg gjennom økte, og strengere myndighetskrav som følge av overgangen til EL- og hybridbiler. Dette gjør at kravet til utvidet fagkompetanse hos personell, samt behov for nytt og moderne utstyr er betydelig.

- Stordriftsfordelene ved å bli en større aktør vil være avgjørende for å skape betydelig konkurransekraft i dagens og morgendagens krevende marked. Med størrelse følger også spennende muligheter for positive partnerskap i forhold til kunder, leverandører og samarbeidspartnere. For våre dyktige medarbeidere gir dette anledning til personlig utvikling i en moderne bilskadeaktør, rustet for fremtiden, sier Trond Vidar Sagen som er konstituert som leder for det nye Selskapet.

Selskapet starter med lokasjoner i Førde, Sandane, Haugesund, Forus, Bryne, Kristiansand og to avdelinger i Bergen.

I Stavanger og på Bryne har Selskapet partnerskap med Toyota Sørvest AS. Det bygges også et nytt stort anlegg i Haugesund hvor Selskapet er i partnerskap med den nye konstellasjonen Bilgruppen/Bauge.

Bilskadeverkstedet i Haugesund vil alene representere hele 13 bilmerker for skadereparasjoner. Avdelingen i Førde eies av det nye Selskapet sammen med andre lokale aktører som Opus AS og Biltreff AS. Aktivitetene i Bergen, Sandane og Kristiansand er heleid av Selskapet. 

Per nå er Selskapet autorisert bilskadeverksted for merkene Volvo, Ford, Nissan, Mazda, Toyota, BMW, Opel, Suzuki, Isuzu, Dacia, Citroen, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault og Subaru.

- Det nye Selskapet vil få en omsetning på ca. 170 MNOK, og samler to av landets mest kompetente bilskadeselskaper til én slagkraftig enhet med ambisjon om å bli en nasjonal og ledende aktør innen skade og lakk, tilføyer konserndirektør for Frydenbø Bil AS, Erik Diesen 

Om selskapene: 

Kverneland Bil AS - Omsatte for 1,3 milliard og sysselsatte 235 medarbeidere i 2019. 

Frydenbø Bil AS - Omsatte for 2,1 milliard og sysselsatte ca. 250 medarbeidere i 2019. 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Erik Diesen

Konserndirektør, Frydenbø Bil