Selskapoversikt
HjemNyheter › Aktuelt ›
 

Nytt næringsbygg på Damsgård

Kilen Artec illustrasjon

Nybygget «Kilen» i Tverrveien 7 har byggestart september 2019 og skal stå innflytningsklart i april 2021. Næringsbygget på 10 000 m2 vil inneholde både kontorlokaler og parkering.  

103 år med næring på Damsgård, markeres nå med en ny milepæl for Frydenbø. 

- Vår visjon for utviklingen ved Damsgård er å bidra til å forme et område, i tilknytning til sentrumskjernen, som det er godt å bo, leve og jobbe i, sier konserndirektør i Frydenbø Eiendom, Håvard Fjæreide.

Frydenbø Eiendom signerte denne uken kontrakt med Veidekke om bygging av Kilen. Sammen med eksisterende næringsbygg i tilknytning til Frydenbø Marina, vil Frydenbø Eiendom nå ha en bygningsmasse på tilnærmet 60 000 m2 på Damsgård. Nybygget Kilen ligger plassert mellom Damsgårdsveien og Tverrveien.

- Vi huser i dag flere spennende bedrifter og totalt omlag 1500 personer. Etterspørselen etter sentrumsnære lokaler med parkering, har vist seg å være stor, så vi ser frem til å kunne tilby nok et spennende bygg i markedet, fortsetter Fjæreide.

Blant dagens leietakere i Frydenbø Marina finner vi Atea, Shearwater, Kuhne&Nagel, SATS, Bravida og BOSTEK. Spennende næringsklynge, treningssenter, kafe/kantine, parkering og gode bussforbindelser er blant fordelene Frydenbø Eiendom ønsker å fremheve ved Kilen.

- Nybygget Kilen vil ha BREEAM sertifisering og en rekke andre bærekraftige tjenester for kundene våre. Vi har løftet bærekraft som et strategisk viktig fokusområde i Frydenbø – noe som skal merkes både hos kunder og leverandører, sier André Feste, markedssjef i Frydenbø Eiendom.

I tillegg til nybygget har Frydenbø Eiendom investert betydelig i oppgradering av fasaden på nabobygget til Kilen, Damsgårdsveien 131.

I tillegg til satsningen på Damsgård, har Frydenbø Eiendom planlagt store investeringer i forbindelse med utviklingen på Mindemyren.

- Bergen Sentrum har lav ledighet på næringslokaler og det er begrensede muligheter for å bygge nytt. Både Mindemyren og Damsgård ligger tett på sentrumskjernen. Mens vi på Damsgård foreløpig fokuserer på næring, vil vi på Mindemyren utvikle både boliger og næringsbygg, kommenterer Fjæreide.

Området på Mindemyren skal formes som en egen bydel, noe som kommer frem i den største områdeplanen i Bergen Kommune.

Kilen Frydenbø Eiendom Artec illustrasjon

Om Frydenbø Eiendom:

Frydenbø Eiendom utvikler, drifter og forvalter næringseiendom i Bergen. Frydenbø Eiendom, omsatte i 2018 for om lag 183 mill. kr. I tillegg til en eiendomsportefølje på 110.000 kvm, eier konsernet arkitektselskapet Artec og er medeier av Dr. Holms Hotel på Geilo. Frydenbø Eiendom er også medstifter av Proptech Innovation, et klyngesamarbeid for teknologisk innovasjon innen eiendomsbransjen.