Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Setter Laksevåg på kartet under One Ocean Week

Frydenbø_Damsgård_Flyfoto_WebJPEG_0002

Frydenbø Eiendom er en engasjert partner når aktører på Laksevåg hyller historien og presenterer fremtidens muligheter under One Ocean Week 2024.

Bilde: Laksevåg / fotograf Thomas Morel 

Årets høydepunkt for havnæringene

Når havnæringene nok en gang samles i Bergen til One Ocean Week for debatt, erfaringsutveksling og opplevelser knyttet til en bærekraftig utnyttelse av havet, går det naturligvis ikke upåaktet hen på Laksevåg. Frydenbø Eiendom både heier og bidrar når lokale aktører nå samles for å rette søkelyset mot byens nyeste nabolag.

Maritim industris hovedsete

Området har historisk vært en kjerne i den maritime industrien i Bergen. Laksevåg utviklet seg til å bli et viktig knutepunkt for skipsbygging, sjøtransport og handel. Med sine velutstyrte verft og strategiske beliggenhet langs Puddefjorden, spilte Laksevåg en avgjørende rolle i å forme Bergens maritime identitet. Den sterke tilknytningen til sjøen var selve livsnerven i byens økonomi og kultur. Frydenbø startet med å serve skipsfart på Damsgård allerede i 1916. Området er viktig historisk, men også svært viktig for fremtidens Bergen, både for beboerne og for næringslivet. 

Entusiastisk partner

«Når våre gode naboer i Marin Eiendom tok kontakt med ideen om å gjenopplive Laksevåg-fergen i anledning One Ocean Week, var vår umiddelbare respons at dette ønsker vi å være med på» sier en entusiastisk konserndirektør i Frydenbø Eiendom, Christine Flataker Johannessen.  

Området Damsgård-Laksevåg er en naturlig forlengelse av Bergen og Frydenbø Eiendom har langsiktige planer og ambisjoner i området. “Vi mener dette er Bergens nye indrefilet og når vi får på plass gode kollektivløsninger er det bare å sette i gang” sier Johannessen. Vi er klar for å bidra med vårt for å ivareta og videreutvikle dette viktige området.  

Christine Flataker Johannessen Fotograf Trude Brun Wilhelmsen forstørrelse-5101_pp

Bilde: Christine Flataker Johannessen / fotograf Trude Brun Wilhelmsen 

Bergens nye nabolag

Sammenkomsten under One Ocean Week markerer ikke bare en feiring av maritim næring, men også et eksempel på viktigheten av samarbeid blant områdeutviklere. Laksevågs revitalisering er et resultat av en helhetlig tilnærming, som krever at ulike aktører i næringslivet og offentlige instanser går sammen for å realisere et felles mål. Dette samarbeidet illustrerer betydningen av å tenke helhetlig når det gjelder byutvikling. Ved å arbeide sammen kan vi skape et mer bærekraftig, levende og inkluderende samfunn til det beste for både nåværende og kommende generasjoner. 

One Ocean Week byr på arrangementer for enhver smak

Den historiske fergeruten setter en god ramme rundt viktige og relevante arrangementer knyttet til byutvikling, og fra båten får man samtidig oppleve området på nært hold. For deg som er interessert i byutvikling og vil høre mer om hvordan området kan se ut i fremtiden, kan du tirsdag møte de ulike eiendomsselskapene som forteller om sine planer for Laksevåg. Mandag står mobilitet på agenda, og man får blant annet høre mer om ulike mobilitetsløsninger til sjøs. Og mobilitet har virkelig endret seg gjennom tidene, og derfor er det ekstra stas å invitere noen av de pensjonistene som en gang tok Laksevågfergen da den var i kontinuerlig drift med på tur.  

Vil du vite mer om de forskjellige arrangementene, les mer og sikre deg en plass på denne linken

Onsdag arrangeres Det store sjøslaget i Smien på Laksevåg i samarbeid med Bergen Næringsråd. Her blir det mingling og underholdning, og billetter kan kjøpes på denne linken.

Arrangementer og turer med «den nye Laksevågfergen» er gratis, og tilbys i samarbeid med Verftsbyen, Marin Eiendomsutvikling, Fredensborg Bolig, NCC, Linstow, BoNo Bolig, DNB og Frydenbø Eiendom.

Foto laksevaagfergen Foto Marcus Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioketet i Bergen

Bilde:  Marcus/Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioketet i Bergen 

Les mer om programmet om bord på Laksevaag-fergen 2.0 under One Ocean Week. 

profil

Mats Hjørnevik

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no