Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Ny ledergruppe i Frydenbø Group

Ledergruppen i Frydenbø Group ved kaien utenfor hovedkontoret på Damsgård

PRESSEMELDING BERGEN 4. NOVEMBER 2022 

Åsmund Bjørndal Heen tok over som konsernsjef i Frydenbø Group i oktober og har nå fått på plass sin ledergruppe, med ny CFO og CIO. 

Bilde: Ledergruppen i Frydenbø Group AS, f.v. Marianne Ryan, Tore Botnen, Silje Ulla-Zahl, Åsmund Bjørndal Heen, Eva Fonn Alsaker og Magnus Johannesen. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

 

Internt opprykk til CFO

Tore går fra stillingen som Investment Manager i Frydenbø Group til ny rolle som CFO, Chief Financial Officer. Tore har erfaring i CFO-rollen i engasjement hos både iMove og EV Services Powered by Frydenbø. Han har vært ansatt i Frydenbø siden 2018, da han kom fra rollen som Senior Manager i PWC Consulting – hvor han jobbet med ulike kundecaser over en periode på vel seks år.

Tore Botnen går inn som ny CFO i Frydenbø Group.

Bilde: Tore Botnen, CFO i Frydenbø Group. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

- Det er utrolig hyggelig å kunne gi stafettpinnen videre til Tore, som jeg har hatt personalansvar for de siste årene og sett ta stegene utviklingsmessig til nå å være rigget som CFO, sier Åsmund Bjørndal Heen, konsernsjef i Frydenbø Group.


Tore har de siste par årene også vært ansvarlig for å bygge opp Frydenbøs analyseverktøy og dataplattform, et arbeid som vil blir prioritert videre. Han er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk ved NTNU.

 

- Jeg ser med entusiasme, stolthet og ydmykhet frem til ny rolle i et selskap jeg kjenner og trives svært godt i, sier Tore Botnen, ny CFO i Frydenbø Group.

 

Tore Botnen vil ha ansvar for økonomi- og IT-funksjonene i konsernadministrasjonen.

 

Magnus Johannesen går inn i nyopprettet stilling som CIO

Magnus har erfaring blant annet som CFO i Tertnes Holding og som prosjektleder i McKinsey & Company, og går nå inn i nyopprettet stilling som CIO, Chief Investment Officer, i Frydenbø Group. Magnus har en master i økonomi og administrasjon fra NHH med spesialisering innen revisjon og regnskap, hvor han fokuserte på digital regnskapsføring og analyse - et område han i en periode også var doktorgradsstudent innenfor ved NHH. 

- Jeg gleder meg til å komme i gang med nye og spennende utfordringer! Det er ekstremt kjekt å få spille med denne drakta - et lag jeg identifiserer meg med og som står for de verdiene jeg selv setter høyt, sier nyansatt CIO, Magnus Johannesen. 


Magnus Johannesen ansatt i nyopprettet stilling som CIO.
Bilde: Magnus Johannesen, CIO i Frydenbø Group. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

Rollefordelingen mellom de to vil tydeliggjøres etter hvert, men CIO vil ha et prioritert fokus inn mot investeringene våre – nye og eksisterende, nasjonalt og internasjonalt, mens CFO har overordnet ansvar for IT- og økonomifunksjonene i konsernet.

- Jeg er svært glad for at vi får begge disse profilene med som viktige bidragsytere i videre utvikling av konsernet! Begge vil rapportere til undertegnede, og vil jobbe tett sammen med meg og øvrig konsernledelse om utviklingen av konsernet i fortsettelsen, sier Heen.

 

Et godt rigget lederteam

Frydenbø Group er et investeringskonsern, med i stor grad autonome delkonsern. Konsernlederne for de respektive konsern utgjør sammen med ledergruppen i Frydenbø Group konsernledelsen i konsernet.

- Vi er et godt rigget lag, både i konsernledelsen og i ledergruppene ute i selskapene. Jeg ser frem til fortsettelsen sammen med lederteamet og hele Team Frydenbø, avrunder Heen.

 

Åsmund Bjørndal Heen CEO i Frydenbø Group.

Bilde: Åsmund Bjørndal Heen, CEO i Frydenbø Group. Foto: Trude Brun Wilhelmsen

 

OM SELSKAPET:
Frydenbø® Group er et familieeid konsern som består av seks virksomhetsområder; Bil, Marine, Eiendom, Industri, Global og NXT. Konsernet sysselsetter ca. 900 ansatte og har sitt hovedkontor på Damsgård i Bergen. Omsetning i 2021 var NOK 3,5 mrd.

 

For spørsmål knyttet til informasjonen, ta kontakt med Helene Myking, hm@frydenbo.no

 

Fotograf Trude Brun Wilhelmsen forstørrelse-5054_pp Helene Myking - croppet

Helene Myking

Kommunikasjons- og merkevareansvarlig

Frydenbø Group AS

hm@frydenbo.no