Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Ny konsernsjef i Frydenbø Group

Åsmund Bjørndal Heen går inn som CEO i Frydenbø Group.

PRESSEMELDING BERGEN 26. SEPTEMBER 2022 

Åsmund Bjørndal Heen blir ny konsernsjef i Frydenbø Group.

Bilde: Åsmund Bjørndal Heen. Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Svært fornøyd eier og styreleder

- Vi har lagt bak oss noen utfordrende, men positive og utviklende år. Lagarbeid og kulturbygging har vært viktige elementer. Åsmund har vært en svært viktig bidragsyter i endringsreisen de siste fire årene, som CFO for konsernet og ikke minst som min nærmeste sparringspartner. Jeg har gått svanger med denne planen en god stund og er nå svært fornøyd med at Åsmund har takket ja til å lede Frydenbø Group videre! Sier Knut Herman Gjøvaag, konsernsjef og eier i Frydenbø Group.

Åsmund Bjørndal Heen trer inn i rollen i løpet av fjerde kvartal 2022.

- Vi samarbeider godt! Åsmund er «hel ved» og har vist seg solid både faglig, forretningsmessig og personlig. Han er i tillegg svært godt likt blant ansatte og samarbeidspartnere, så jeg er ikke i tvil om at dette er rett for Frydenbø, fortsetter Gjøvaag.

Knut Herman Gjøvaag gikk inn som daglig leder i Frydenbø Holding i 1993, etter gjennomført generasjonsskifte, og etter et avbrekk på fem år gikk han inn igjen som konsernsjef i Frydenbø Group i 2019. De siste årene har vært preget av Covid og internasjonal uro, samtidig som strategi og fokusområder har blitt tydeliggjort, og den økonomiske utviklingen i konsernet har vært svært positiv.

 

Fra CFO til konsernsjef

Åsmund Bjørndal Heen startet som CFO 1. oktober 2018. Åsmund har bred finans og investeringserfaring, og kom fra rollen som Leder for Treasury i Sparebanken Vest hvor han gjennom tolv år hadde hatt flere ulike roller. Han har flere styreverv, blant annet som styreleder i Sarsia Seed og styremedlem i Investinor. Åsmund har i en periode også vært konstituert CEO i Frydenbø Industri.

- Vi skal fortsette med det vi er gode på og samtidig utvikle konsernet videre. Jeg ser frem til å fortsette reisen sammen med Knut Herman og hver og en av de dyktige medarbeiderne i konsernet. Jeg gleder meg til fortsettelsen i Team Frydenbø! Sier Åsmund Bjørndal Heen, påtroppende konsernsjef i Frydenbø Group.

 

OM SELSKAPET:
Frydenbø® Group er et familieeid konsern som består av fem virksomhetsområder; Bil, Marine, Eiendom, Industri og NXT. Konsernet sysselsetter ca. 900 ansatte og har sitt hovedkontor på Damsgård i Bergen. Omsetning i 2021 var NOK 3,5 mrd.

 

For spørsmål knyttet til informasjonen, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig i Frydenbø Group, Silje Ulla-Zahl +47 928 35 966 suz@frydenbo.no.

 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no