Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Ny konserndirektør i Frydenbø Bil

Olav - fotograf Trude Brun Wilhelmsen-4213_pp - croppet

PRESSEMELDING 8. DESEMBER 2023 

Frydenbø Group melder i dag at Olav Aksnes blir ny konserndirektør i Frydenbø Bil. 

Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Olav Aksnes trer inn som ny konserndirektør i Frydenbø Bil fra 8. desember 2023. Aksnes kommer fra stillingen som COO i selskapet, og har vært ansatt siden 2008.

Aksnes overtar rollen etter Arne Kjetil Møkster, som går over i rollen som Investment director i Frydenbø Group og blir en del av konsernets investeringsteam*. Møkster ble ansatt i Frydenbø Bil i 2021 med fokus på å drive forretningsutvikling, og har spilt en sentral rolle i å utvikle selskapet til det det er i dag. Blant annet gjennom oppkjøp av Berge & Co og Møller Bil Molde og Ålesund.

-Vi vil takke Arne Kjetil for solid innsats som leder i Frydenbø Bil, og ser frem til å ønske ham velkommen i ny rolle i Frydenbø Group, sier Åsmund Bjørndal Heen, konsernsjef i Frydenbø Group og styreleder i Frydenbø Bil.

Bilbransjen opplever nå krevende tider og styret i Frydenbø Bil vil ha fokus på konsolidering av konsernets virksomheter til en slagkraftig enhet. Styret er trygg på at Olav Aksnes med sin lange erfaring fra bilbransjen samt brede ledererfaring er rett person til å lede selskapet fremover.

-Jeg vil takke for tilliten og er svært motivert til å ta fatt på oppgaven, sier Aksnes, jeg kjenner allerede selskapet godt, og er overbevist om at vi skal komme ut av denne krevende tiden på en god måte, takket være alle dyktige medarbeidere vi har med oss på laget.

*Presisering: Stillingen som Investment director er en nyopprettet stilling i Frydenbø Group, hvor Arne Kjetil Møkster vil bli en del av selskapets investeringsteam. Endret: 11. desember 2023.

FAKTA

Om Frydenbø Bil

Frydenbø Bil er et av Vestlandets raskest voksende konsern og er bilforhandler av Volvo, Nissan, BYD, Maxus, Audi, Skoda og Volkswagen. De driver Polestar Space og Lotus butikk i Bergen. I tillegg er de majoritetseier i EV Services AS, et selskap som spesialiserer seg på reparasjon av elektriske biler, samt deleier i MyCar. Konsernet hadde en omsetning på NOK 3,2 mrd. i 2022. 

Frydenbø Bil er en del av Frydenbø Group, et familieeid konsern med hovedkontor på Damsgård i Bergen. Konsernet er en betydelig aktør innen forretningsområdene; Bil, Industri, Eiendom, Marine, Global og NXT. Frydenbø Group har totalt 1000 medarbeidere og omsatte i 2022 for 3,9 mrd.  

Visjon: "Skape verdier gjennom kvalitet og service i verdensklasse". 

 

For spørsmål knyttet til informasjonen, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig i Frydenbø Group;
Helene Myking, tel +47 908 85 290,
hm@frydenbo.no.

 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no