Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Fra sjauer til slippformann

Øksfjord, fotograf Kjetil Olsen
Bli kjent med Kjetil Olsen, slippformann for Frydenbø Industri i Øksfjord. Han forteller om sin arbeidshverdag og hyggelige minner fra en snøscootertur over Finnmarksvidden med sine kollegaer. 

Kjetil Olsen 

Slippformann for Frydenbø Industri, lokasjon Øksfjord.  

Bilde Kjetil Olsen-1

Bakgrunn

Jeg har gått to år på plate og sveis (Vk1), og jobbet praktisk med sveising i etterkant av det. Senere har jeg også jobbet innenfor fiskebruk, og på fórfabrikken her i kommunen.

 

Begynte som "sjauer"

Jeg begynte i Frydenbø Industri Øksfjord i juni 2014. Da jobbet jeg som det vi kaller for "sjauer". Det innebærer forberedning og grunnarbeid før behandling med vask, skraping og desinfisering. Det er ofte skjell og grønske på undersiden av båtene. Derfor er det viktig med et godt grunnarbeid før vi begynner med maling og annet eksteriørarbeid. Da får vi det beste mulige resultatet for kundene.

 

Organisering og dialog med kunder

Nå har jeg stilling som slippformann, og begynte som det i 2018. Som slippformann justerer jeg båtene opp og ned, og inn og ut av hallen. Jeg bidrar også med maling og alt som hører til det. Dagene mine er preget av mye planlegging og organisering, som jeg liker veldig godt. Det er mye logistikk rundt slippsetting og sjøsetting når båtene er ferdig. Ellers har jeg god dialog med kundene, og synes det er veldig kjekt! 

 

En variert arbeidsdag

Dagene og arbeidet er varierende. Vanligvis planlegger vi for de båtene vi vet vi skal ha inn på slippen. Da må vi finne ut av størrelser og dimensjoner på båtene, og stille inn vognen der båten skal ligge. Blant annet bestiller jeg alt fra verktøy til personlig verneutstyr, og har mye kontakt med Jotun i Harstad vedrørende bestilling av maling. Jeg hjelper til på mye forskjellig - og en kan vel kalle meg en potet! 

 

Store prosjekter er spennende

Vi jobber kontinuerlig mot at kundene våre skal være fornøyde med produktene og tjenestene vi leverer. Vi utfører arbeidet kunden ber om, pluss det lille ekstra. Gjennom dette jobber vi etter visjonen – kvalitet og service i verdensklasse. Et prosjekt som jeg var ekstra fornøyd med var en redningsskøyte vi hadde på slippen i 2017/2018. Resultatet ble veldig bra - og blir bra hver gang vi har den inne. Alle kunder er like viktige, men store prosjekter er det kjekkeste å jobbe med - hvor prosesser er godt planlagt på forhånd.

 

"Vi utfører arbeidet kunden ber om, pluss det lille ekstra"

 

Det beste med Frydenbø

Jeg har mange gode kollegaer og vi har et godt arbeidsmiljø i Øksfjord - jeg trives veldig godt på jobb! Vi kan oppleve tunge dager, men vi er flinke til å løfte hverandre opp og motivere hverandre. Vi har også mye kontakt med avdelingene i Havøysund og Alta. Vi samarbeider godt, og dersom det er mangel på arbeidskraft låner vi kompetanse på tvers av lokasjoner - både sveisere og malere.

 

Et godt minne

Avdelingen i Øksfjord dro et år på snøscootertur over Finnmarksvidda. Vi kjørte helt fra Langfjordbotn til Kautokeino. På natten sov vi i lagsmannstelt på vidden, og vi laget bacalao, spiste og koste oss. Jeg synes det er veldig viktig med sosiale arrangementer utenfor jobb!

Frydenbø Øksfjord - snøskutertur

GUTTA I ØKSFJORD PÅ SNØSCOOTERTUR: Fra venstre: Torbjørn Johnsen, Tom Arne Nilsen, Daniel Dahl, Kjetil Olsen, Ole Daniel Martinsen og Arne Kristian Vestre. 

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no