Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Godt læringsutbytte og arbeidsmiljø

IMG_8672 - cropped

Iben Emil Løvaas Flæthe (25) er student, og jobber deltid som skattefunnskoordinator i konsernadministrasjonen hos Frydenbø Group. Han startet i februar 2024, og stortrives allerede i et hyggelig og lærerikt arbeidsmiljø!

Iben er født og oppvokst i Bergen, nærmere bestemt Fyllingsdalen hvor han i dag bor med sin samboer.

- Jeg går nå andreåret på økonomi og administrasjon på HVL, og har planer om å gå direkte videre på en master når jeg er ferdig med bacheloren min.

Ønsket en studierelevant deltidsjobb

Fra tidligere har Iben jobbet i dagligvarebransjen, hvor han tilbrakte nesten 7 år. Deriblant har han tre års erfaring som teamleder før han begynte på økonomistudiene.

- Når jeg hadde kommet inn i det nye livet som student, gjorde nedtrappingen til en deltidsstilling at jeg følte jeg var moden til å gå videre til et nytt sted. Det er det som har vært motivasjonen for å komme inn i Frydenbø, og å få en mer relevant jobb for studiet mitt, forteller Iben.

- Som mange andre studenter, er jeg litt studielei nå på andreåret. Derfor trives jeg veldig godt med å ha en dag eller to i uken jeg kan gå på jobb, sier han.

Nå jobber Iben deltid (20%) som skattefunnskoordinator i Frydenbø Group ved siden av studiene. Som skattefunnkoordinator er hovedansvaret hans å sikre Frydenbø oversikt over hva som finnes av relevante støtteprogram for å utvikle grønne prosjekter. Dette innebærer å navigere gjennom komplekse skattefunnsøknader og sikre at alle nødvendige dokumenter og prosedyrer følges.

- Jeg har ikke direkte erfaring med denne typen arbeid fra før, men jeg har gjennom faget skatterett fått grunnleggende kunnskap om hvordan skattesystemet for bedrifter fungerer, sier han.

 

Godt læringsutbytte av individuelt arbeid

Magnus Johannesen (CIO), Ibens nærmeste leder har satt seg godt inn i søknadsprosessene fra før, og fungerer ofte som en sparringspartner for Iben.

- Tilnærmingen til stillingen min fra starten har vært at jeg skal få sette meg inn i dette selv, og se hva jeg klarer å finne ut av på egenhånd. Videre bruker jeg heller Magnus som et hjelpemiddel når ting stopper opp. Det har vært mye å sette seg inn i, men det har også vært givende. Det har gjort at jeg har fått en god total oversikt over prosessen – jeg har hatt godt læringsutbytte så langt, smiler Iben.

Videre undersøker Iben alternative støtteordninger både nasjonalt, og gjennom EU og internasjonale ordninger. - Det at jeg har fått satt meg såpass nøye inn i den første biten i fra starten, gjør at grunnlaget for å kunne forstå de andre tingene er litt bedre, forteller han.

 

Fokus på å ha det kjekt sammen

Det er ikke bare arbeidsoppgavene som gjør Frydenbø til et flott sted å være for Iben. Han peker på at han setter pris på det gode kontormiljøet og den vennlige atmosfæren som preger arbeidsplassen.

- Det er et veldig bra kontormiljø å komme inn i, til tross for at jeg bare er her 1-2 dager i uken. De første månedene jeg har vært her, tror jeg vi har hatt tre samlinger på kontorer med blant annet påskequiz, kos med fastelavnsboller og annet. Det virker som at det er et fokus her på at man skal ha det kjekt sammen samtidig som man jobber sammen. Det er veldig kjekt å komme til en slik arbeidsplass, smiler han.  

 

Valgte riktig retning

Selv om Iben fortsatt er relativt ny i sin rolle, ser han frem til å utforske nye prosjekter og samarbeide tettere med kollegaer i fremtiden. Han tror at hans erfaring hos Frydenbø vil gi ham verdifull innsikt og kompetanse som vil være nyttig i hans fremtidige karriere, uansett hvor den måtte føre ham.

- En av grunnene til at jeg endte på økonomistudiet er at jeg ikke er helt sikker på hva jeg ønsker å jobbe som, eller hvilken bedrift jeg ønsker å jobbe for i fremtiden. Om jeg blir værende i Frydenbø, eller om jeg ender opp i et konsulentselskap vet jeg ikke. Likevel kan jeg si etter to år på studiet, og noen måneder her i Frydenbø at jeg har valgt riktig retning, avslutter Iben.

 

Her finner du en oversikt over ledige stillinger i Frydenbø-konsernet.

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no