Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Verdens triveligste svenske -  har jobbet med Volvo i 50 år

198289_New_Volvo_V90_Cross_Country_detailGøran Johansson har jobbet med Volvo i hele 50 år, og har jobbet i Frydenbø siden bilsenteret på Minde ble etablert i 1994. Blir omtalt av sine kollegaer som verdens triveligste svenske og har på sine 50 år innen faget jobbet som mekaniker, kundemottaker, takstmann og verkstedmester. 

Gøran50årHosVolvo

Jeg er opprinnelig fra Malmö i Sverige, men min mor er fra Bergen. Det er slik jeg endte opp her. Mamma tok med seg sine fire gutter, og pappa, og flyttet til Bergen den 27.desember 1970. Jeg er utdannet bilmekaniker i Malmö og da jeg kom til Bergen var jeg ferdig utlært. 18.januar 1971 begynte jeg å jobbe på Volvo - da var jeg 18 år gammel.

På den tiden lå det gamle Volvo-verkstedet i Lyder Sagens gate. Før det ble til et verksted, hadde det vært den gamle trikkehallen til Sporveien, fra da de hadde hester og dro med kjerrer. Når vi begynte der så var gulvet så ujevnt at vi ikke kunne bruke liggebrett med hjul, fordi det rullet ikke. Da måtte vi snekre sammen ett eller annet som vi kunne ligge på, for å komme oss under bilene.

 

"Gulvet var så ujevnt at vi ikke kunne bruke liggebrett med hjul, fordi det rullet ikke"  

 

Jeg kom fra et moderne verksted i Sverige, hvor alt var hypermoderne og nytt. Jeg husker første gang jeg gikk inn i hallen på Volvo i 1971. Treporten gikk igjen bak meg, og flisene haglet ned. Da tenkte jeg; her blir jeg ikke lenge. 50 år senere sitter jeg fortsatt her! I 1994 kom Frydenbø, og da flyttet vi til Minde - jeg har vært med hele veien siden. IMG_0987

Foto: Fra Volvo-verkstedet i Lyder Sagens gate. Gøran Lennart Johansson til venstre. 

Jeg har hatt mange forskjellige stillinger gjennom årene. Blant annet mekaniker, kundemottaker, takstmann og verkstedmester. Tidligere har jeg også vært teknisk leder her på Minde. Til vanlig driver jeg med takst, nybilmontering og klargjøring av brukte biler. Med andre ord, en variert arbeidshverdag. 

 

Det beste med å jobbe i Frydenbø

Frydenbø er en veldig god og trygg arbeidsplass. Jeg har aldri følt meg utrygg, selv om vi har vært gjennom dårlige perioder. Jeg har fått mange kjekke år her, og arbeidsplassen har vært bra, og jeg har blitt kjent med mange gode kollegaer. Jeg husker når Knut Herman kom hit til Minde den første gangen, ung og lovende i 1994. Da var han svært ung, vi kalte han for konfirmanten, ler Gøran.

Opp gjennom årene har jeg også fått være med på mange fine opplevelser. Vi var blant annet i Frankrike og så Norge – Brasil i VM i fotball, det var virkelig en opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Vi hadde også turer til England med Englandsbåten når den gikk. Hvert år reiste vi til Newcastle og dro på fotballkamp, og var med på alt annet som hører til det. I de senere årene har det også blitt arrangert en årlig tur til Dr. Holms Hotell på Geilo. Da er ansatte fra alle delkonsernene samlet. Det er veldig gøy, og jeg er med hver gang!

 

"Vi var i Frankrike og så Norge - Brasil i VM i fotball, det var virkelig en opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme"

 

IMG_0988Foto: Fra utenfor Volvo-verkstedet i Lyder Sagens gate.

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no