Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Frydenbø etablerer seg i Ålesund og Molde

Frydenbø kjøper Møller Foto Odd Erik Skavold Lystad

PRESSEMELDING 23. OKTOBER 2023 

Frydenbø Bil melder i dag at de etablerer seg i Ålesund og Molde med oppkjøp av Møller Bil og befester med dette oppkjøpet sin posisjon som Vestlandets ledende bilforhandler. 

Foto: Odd Erik Skavold Lystad

Et bedre tilbud til våre kunder i regionen 

-Frydenbø Bil har ambisjoner om å være Vestlandets ledende bilforhandler, og med dette oppkjøpet utvider vi vårt geografiske nedslagsfelt ytterligere, sier Arne Kjetil Møkster, CEO i Frydenbø Bil. 

Frydenbø Bil er en av Norges største Volvo-forhandlere, i tillegg til å være forhandler av Nissan, BYD og Maxus og agent for Polestar og Lotus. I 2022 kjøpte Frydenbø Bil den tradisjonsrike forhandleren Berge & Co i tidligere Sogn og Fjordane og Sunnmøre, og utvidet med det sin portefølje med Volkswagen, Audi og Skoda. Med oppkjøpet av Møller Bil Ålesund AS og Møller Bil Molde AS styrker Frydenbø ytterligere sin posisjon som en betydelig leverandør av biler og tjenester på Vestlandet.  

-Oppkjøpet er i tråd med Frydenbø Bils langsiktige vekststrategi og vil gi kundene i regionen en enda bredere portefølje av kjøretøy, produkter og tjenester. Vi ser frem til å bygge videre på Møller Bils sterke historie og fortsette å levere den kvalitet og service som våre kunder forventer, fortsetter Møkster.  

Arne Kjetil - fotograf Trude Brun Wilhelmsen-4044

Foto: Trude Brun Wilhelmsen

En god match

- Vi ser med entusiasme frem til å få 128 nye medarbeidere på laget, og med dette øker antall ansatte i Frydenbø Bil til totalt 425, noe som sikrer posisjonen som ledende bilforhandlere fra Kristiansand i sør til Molde i nord.  

- Dette er en stor mulighet for Frydenbø Bil, sier Møkster om selskapets inntreden i Ålesund og Molde. Nå skal vi sørge for å få integrert våre nye kollegaer med kulturen vi har i Frydenbø Bil. Vi vet at våre nye kollegaer fra Møller er dyktige og passer godt med de verdier vi lever etter i Frydenbø.  

Nyheten om en intensjonsavtale mellom Frydenbø Bil og Møller Bil Ålesund og Møller Bil Molde kom allerede i juni i år, og nå bekrefter partene at kjøpet blir gjennomført. 

Håvard Andersen, administrerende direktør i Møller Bil, er glad for at det er Frydenbø Bil som skal overta de to forhandlerne: 
- Både Møller Bil Molde og Møller Bil Ålesund, inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund, er solide virksomheter med dyktige ansatte. Salgsprosessen har vært grundig og profesjonell, og vi er trygge på at Frydenbøs eierskap vil sikre en god drift videre og ivareta våre ansatte. 

Frydenbø ser nå frem til å invitere gamle og nye kunder til storstilt åpning av Frydenbø Bil i Ålesund og i Molde den 1. november.  

 

FAKTA

Om Møller Bil Molde
Volkswagen- og Audi-forhandler med 37 ansatte. Forhandleren omsatte for rundt 350 millioner kroner i 2022.

Om Møller Bil Ålesund
Volkswagen- og Audi-forhandler med 91 ansatte inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund. Forhandleren omsatte for rundt 670 millioner kroner i 2022.

Møller Bil er Norges største bilforhandlerkjede med 45 bilforhandlere og 15 spesialiserte skadeverksteder spredt over hele landet, og eies av Møller Mobility Group. Møller Bils ambisjon er å være Norges ledende leverandør av bil og bilhold. 

Om Frydenbø Bil
Frydenbø Bil er et av Vestlandets raskest voksende konsern og er bilforhandler av Volvo, Nissan, BYD, Maxus, Audi, Skoda og Volkswagen. De driver Polestar Space og Lotus butikk i Bergen. I tillegg er de majoritetseier i EV Services AS, et selskap som spesialiserer seg på reparasjon av elektriske biler, samt deleier i bruktbilkjeden MyCar. Konsernet hadde en omsetning på NOK 3,2 mrd. i 2022. 

Frydenbø Bil er industriell i forretningsmodell og skal være den prefererte partner for bildistribusjon blant importørene. Frydenbø Bil er en del av Frydenbø Group.

Berge & Co blir Frydenbø Bil

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no