Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

Markedet vil ha båt!

H_8_Sting_530S_Blackline

Erling Svendsen er selger og produktansvarlig for båtmerkene Sting og Zodiac. Bli bedre kjent med Erling, som har mange års erfaring i både bil- og båtbransjen.

Erling Svendsen 

Selger og produktansvarlig for Sting og Zodiac i Frydenbø Boats AS, lokasjon Sarpsborg.

Erling Svendsen1

Bakgrunn

Jeg er fra Tønsberg, og har utdanning innen bedriftsøkonomi fra Handelshøyskolen BI. Ellers så har jeg jobbet siden jeg var ganske ung, primært med salg, men også med markedsføring. Jeg har jobbet som bilselger og salgssjef for bil tidligere, og har også eid min egen båtbutikk før jeg begynte hos Fische Marine. Der var jeg ansvarlig for Galeon Yachts - større båter mellom 30 og 70 fot, før storbåt-eventyret tok slutt med finanskrisen. Jeg jobbet videre i salgs- og markedsavdelingen, før jeg ble daglig leder for Frydenbø Marine i 2013. Etter oppkjøpet av Nordkapp Boats AS i 2019 gikk jeg over til dagens rolle som selger og produktansvarlig for Sting og Zodiac. 

 

Tett dialog med forhandlere og leverandører

I hverdagen er jeg mye på farten og besøker forhandlerne våre. I koronaperioden har det blitt en del digital dialog. Jeg følger opp ordrer, logistikk og leveranser i samarbeid med salgskollega Kjell Olav. Totalt jobber vi med 40 dyktige forhandlere. 2021 har vært et godt år for båt og vi avsluttet forhåndssalget for neste år historisk tidlig. Det er et stort trøkk etter båt og etterspørselen i markedet har vært enorm.

"Totalt jobber vi med 40 dyktige forhandlere!"

God kundeoppfølging

Jeg gjør mitt beste for å pleie forhandlerforholdene våre. Det er utfordrende når det har vært en del forsinkede leveranser grunnet koronasituasjonen, men de fleste er ved godt mot og vi finner gode løsninger. Forhandlerne møter sluttkunden som har gledet seg til båtferie, men som må vente på båten sin. Vi håper leveransesituasjonen og hindrene vi har hatt så langt bedres i tiden fremover. Etterspørselen er høy, og det er utrolig viktig at vi har god dialog med forhandlerne våre og setter de i posisjon til god kundeoppfølging mot sluttkunde.

 

Jeg liker jobben min veldig godt

Det er utrolig gøy å ha interessen sin som jobb og få jobbe med kunder jeg har gode relasjoner til. Det er også fint å jobbe i et selskap som Frydenbø, som har gode systemer og rutiner. Jeg har mange gode og hyggelige kollegaer, både tett på og de du møter i ulike sosiale arrangementer. Det er viktig med disse sosiale arrangementene utenfor jobb, for å binde folk sammen. 

 

Påvirker produktutvikling

Jeg trives også med å bistå i utviklingen av nye båtmodeller. Det kan være både Zodiac-modeller og våre egenproduserte Sting-modeller. Lengden på en slik prosess kommer veldig an på båten og om det er interne brands eller Zodiac. Zodiac har sine egne tanker om modeller som skal byttes ut, og hva som skal komme av nye modeller. Her kommer vi gjerne med innspill til hvordan de bør se ut og hvilken funksjonalitet som er viktig. Vi representerer et viktig marked for Zodiac og vi blir derfor ofte hørt i produktutviklingsfasene.

 

Beste minne

I dag selger vi båter med Mercury motorer på hekken, men vi var tidligere verdens største importør og distributør av Evinrude-motorer! Det var helt rått og vi solgte dobbelt så mange motorer som resten av Europa - det er ganske bra for å være lille Norge og Frydenbø.

Det handler om å forstå forhandlerne og hjelpe de med de problemstillingene de hanskes med. Jeg tror på at vi må stå sammen og spille hverandre gode. Det skal vi fortsette med i fremtiden og relasjonene skal vi fortsette å investere tid i. 

"Det var helt rått, vi solgte dobbelt så mye som resten av Europa"

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no