Artikler

Les mer om våre ansatte, forretningsområder, samarbeidspartnere og bedriftsnyheter.
Pil Se alle artikler

20tretti - systeminnovasjon og klimamål

IMG_7848

Klokken tikker mot 2030, året hvor både Bergen og Oslo kommune sikter mot å være fossil-frie. Regjeringen arbeider for å oppfylle Parisforpliktelsen sammen med EU. Gjennom 20tretti arrangementene, bringer StartUpLab klimahodepiner og klimaløsninger sammen til felles dialog.  

Bilde: Kjetil Renè Veseth,  Jakob Olav Toft Lunde og Stian Mikal Ansnes, fra Research and Development teamet i Frydenbø Industri. 

20tretti er et tredelt program, arrangert av StartUpLab med fokus på dagens klimahodepiner. 

Målet med 20tretti er å initiere pilot-prosjekter mellom startup-bedrifter og selskaper for å akselerere det grønne skiftet 🚀🌿

 

Ideate Workshop

Frydenbø er ett av 19 av Norges største selskaper som allerede begynt arbeidet med klimahodepinene - gjennom 20tretti's partner-workshop Ideate, 8. - 9. september. Her jobbes det med å dypdykke inn i de komplekse systemene i de forskjellige selskapene, for å identifisere røttene til klimaproblemene. 

Frydenbø Industri er på plass med sitt Research and Development team, og har startet arbeidet mot å identifisere sine klimahodepiner. Med på laget er markedssjef Kjetil Veseth, mekanisk ingeniør Jakob Olav Toft Lunde og serviceelektriker Stian Mikal Ansnes. 

Som en av Norges fremste leverandører av fremdriftssystem til sjøfart, tar vi vår del av ansvaret for å påvirke til at skipsfarten skal bli mer miljøvennlig. Systeminnovasjon og kartlegging av dagens verdikjede er en viktig del av prosessen.

IMG_7844

PROGRAM:

IDEATE: 8. - 9. september samles de 19 selskapene for en workshop over to dager, for å lære mer om bærekraftig innovasjon og for å definere klimahodepiner. 


PROTOTYPE: Mellom 20. september og 20. oktober søker startup-bedrifter om å løse klimahodepinene, og for å skreddersy sin løsning før de møter med en av de 19 selskapene. 


COLLAB: 28. oktober arrangeres meet-up i Oslo for både partnere og startups hvor klimahodepinene vil møte sine løsninger. 

IMG_7839Bilde: Sveinung Rotevatn, klima- og miljøminister, fra åpningen av årets 20tretti-arrangement, 8.september. 

Vil du vite mer om Bergen 20tretti?

Les mer her

profil

Ola Nordmann

Tittel

Frydenbø AS

eksempel@epost.no